24 Eylül 2010 Cuma

Türk Telekom Arena'nın bilinmeyenleri.

İşte Türk Telekom Arena'nın bilinmeyenleri..

Türk Telekom Arena'da en yetkili isimler, stadyumun hangi renk olacağı, tribünlerin sahaya ne yakınlıkta olacağı ve detayların ne zaman biteceğine dair önemli açıklamalar yaptılar.
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu üyeleri, oyuncular ve teknik heyetin Türk Telekom Arena'yı ziyareti sırasında statla ilgili bazı bilinmeyenler de ortaya çıktı.

Projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan isimlerden Işın Çelebi, stadyumla ilgili bilgilerverdi.

Stat kolduklatının tamamının kırmızı olacağını söyleyen Çelebi, bir sıra ise koyu gri renk kullanılabileceğini aktardı.

Çelebi ayrıca 29 ekimde koltukların, alttan ısıtma çim ve ışıklandırma sisteminin biteceğini söyledi.

Üstten açılır kapanır tavanın imalatanın yapıldığını mayıs 2011'de ise montajının yapılacağını ifade eden Çelebi; "UEFA ve FIFA'nın sitelerinde Avrupa'nın elit statlarından biri olarak gösteriliyor. En önemli statlardan biri olacak. Teknolojisi yüksek bir stadyumn oldu. 30 milyon taraftarın hayalinin ürünü burası. Biz takım olarak çalıştık. Herkesin huzurunda Mimar Mete Arat, Proje Koordinatörü Coşkun Bey ve 30 milyon taraftarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

-KOLTUKLAR -
Proje mimarı Mete Arat ise, stadyumda sadece parking problemi olduğunu ifade ederken, Eren Talu zamanında değişen parking prjesi dışında hiçbir problem de olmadığı ifade etti.

Türk Telekom Arena'nın fonksiyon bakımından Avrupa'daki bir çok stadyumdam üstün durumda olduğunu işfade eden Arat; "Allianz Arena'yı inşaa eden mühendisler ile çalıştık. En son teknoloji ile yapılan bir stadyum oldu. Burada yaya - servis - basın ulaşımını birbirinden ayırdık. Seyirci metro ile 35 bin kişi stada gelebilecek. Her stadyumda bu yok. Hiçbir vasıta ile karşı karşıya kalmadan buraya ulaşacaklar. Bunları 2 ayrı katla çözdük. Çok güzel yeme-içme alanları da olacak. Ayrıca stadı görüşalanları da maksimum düzeyde olacak. FIFA ve UEFA'nın tribünlerin sahaya yakınlaşma ölçülerine uyarak stadyumu yaptık. Yan taç çizgisinden 6,5 metre, kale arkasından 8 metre geride tirbünler olacak" dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder